Elcykel från Ikea

Trots att vi kör tunga fordon i hela Sverige, är vi förespråkare av hållbart resande. Därför kör vi alltid på miljödiesel för att minska utsläppen, och vi låter alltid våra fordon tvättas med bra och miljövänliga tvättmedel.

Sedan har vi också uppmuntrat alla våra förare att ställa bilen hemma och istället välja cykeln. Själva har vi testat en elcykel från Ikea som vi är oerhört förtjusta i. En elcykel är i praktiken det närmaste en moped man kan komma, fast med lite mer motion. Genom att trampa runt pedalerna drar hjälpmotorn igång cykeln och håller hastigheten på bekväma 25 km/h.

I länken ovan berättar Bike Life att den nu finns tillgänglig på några av Ikeas varuhus. Inte alla, men åtminstone på tre stycken. Däremot kan den vara lite svår att hitta på Ikeas egen hemsida. Så tycker man att det är ansträngande att ta den vanliga cykeln så är elcykeln definitivt ett fullgott alternativ, även för den riktigt kräsne.

Naturligtvis finns andra alternativ, men när Sveriges mest kända företag plötsligt börjar sälja elcyklar för under halva priset jämfört med andra återförsäljare, då är det klart att det måste vara intressant.