Fasadrenovera helst inte själv

Något man aldrig bör göra är att fasadrenovera sin fastighet själv. Fasadrenovering i Stockholm är helt enkelt inte ett ”gör-det-själv-arbete” som de flesta klarar av. Tvärtemot vad många tror så är det en otroligt viktig bit av husets skydd mot väder och vind. Något som man därför heller inte bör leka med. Så fasadrenovera inte själv då det inte kommer att bli bra. Det kan tvärtom åsamka stora skador på ditt hus. Så stora skador till och med att huset kan behöva rivas. För om huset saknar en ordentlig fasad så kommer det snabbt att börja mögla och bli skadat av väder och vind. Därför är det helt enkelt inte ett sådant arbete man ska försöka sig på själv. Man vill helst ha ett företag som har en omfattande ansvarsförsäkring om något skulle gå fel. Så att man vet att man är skyddad även om företaget skulle göra ett misstag. Något som inte händer så ofta men som tyvärr har hänt vid enstaka tillfällen.

Då vill man vara säker på att man inte står där med stora skador och inte har någon möjlighet att få ut något på försäkringen. Man ska helt enkelt inte försöka sig på att fasadrenovera själv. Även om det kan verka enkelt.

Varför ska man inte fasadrenovera själv?

Även om du tror dig veta precis vad det är som ska göras så ska du inte försöka. Det är inte värt pengarna du eventuellt skulle spara om du gjort allt rätt. För risken du tar är att huset blir otroligt skadat. Det är en risk som inte är värt pengarna som det kostar att låta ett företag göra arbetet.

Även om man själv är en van hantverkare som gjort detta tusentals gånger så ska man faktiskt inte göra detta arbete själv. Man vill ha ansvarsförsäkringen som nästan alla företag har. Det är också något man bör kontrollera innan man väljer vilket företag man vill anlita. Då man som sagt vill ha ett företag som har en bra ansvarsförsäkring.

Om man trots allt fasad renoverar själv så bör man be en expert komma och kolla på arbetet man gjort. För om du har gjort något fel vill du veta det direkt och inte efter att skadorna uppkommit. Däremot är det som sagt inte något man ska göra själv utan be en kunnig och professionell entreprenör att göra. Så att man slipper oroa sig över att man gjort arbetet fel på något sätt.

Vad är det värsta som kan hända om man fasad renoverar själv?

Det värsta som kan hända är att huset blir så förstört att det inte går att laga. Det är de värsta som kan hända men är som tur är inte speciellt vanligt. Däremot är det vanligt att det blir fuktskador och att fasad går sönder. Ofta krävs det mycket större summor pengar att fixa till det man själv har gjort än om man anlitat någon från första början. Så därför är det helt enkelt inte värt pengarna man sparar på att göra det själv risken man tar om man gör det.

När du kommit över stoltheten att du kanske inte ska fasadrenovera själv. Ja, då kan du börja leta efter någon som kan hjälpa dig med fasadrenoveringen. Runt Stockholm och i hela Mellansverige så kan du t.ex. ta hjälp av Kumla Fasadteam AB. Kika in deras hemsida för mer information och kontaktuppgifter.